Mattel View-Master VR Viewer

Skrevet af: Andreas Johannsen
Dato: 5/3-2016

Mattel View-Master VR Viewer

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Kan Mattel andet end at lave legetøj? Tilsyneladende ja, i hvert fald har de forsøgt sig med deres VR brille målrettet til børn fra 7 år og opefter. Mattel har i samarbejde med Google designet en fornyet udgave af deres klassiske View-Master.

Mattel har for nylig bekendtgjort, at der kommer en opfølger af deres View-Master til efteråret. View-Master DLX, så noget kunne tyde på, at denne første VR brille har været en succes.

VR Guide Scoren
Score_4outof5

Plus
 • Børnevenlig og lærerigt
 • Billig
 • God intro for børn til VR
 • Robust
 • God VR oplevelse
 • Virker på både iPhone og Android
Minus
 • Ingen headstrap
 • Mattels apps kræver meget batteri
 • Du skal tage telefonen ud af holderen, hvis du skal skrue op for lyden.
Den originale View-Master fra Mattel
En ældre model af Mattel View-Master

Opsummering

Nogen af os, der ikke tilhører den helt unge generation, husker nok de små minikameraer, hvor man kunne drømme sig til fjerne feriemål via statiske billeder i kameraet. Nu er Mattel dog gået skridtet videre med deres View-Master. Tanken om virtual reality er interessant, spørgsmålet er dog, om børnene også synes det, eller kan det blive for kedeligt? Hvad er det, VR kan give børn, som en god bog, en film eller legetøj ikke kan? Det vil vi forsøge at finde ud af i denne anmeldelse.

Køb Mattel View-Master

 

Mattel View-Master VR Viewer Anmeldelse

Mattel View-Master er en robust VR viewer, der er lavet af rød hård plast. Robustheden skyldes selvfølgelig, at den er målrettet børn “VR kids”. Mattel View-Master er uden strop til at tage omkring hovedet, måske af frygt for at børnene ikke skal komme til skade. I stedet for stroppen om hovedet er der en håndrem fastspændt på brillen, så børnene let kan tage den med overalt.

Med Mattel View-Master skal du være opmærksom på, at du eller dit barn ikke kan bruge høretelefoner med headsettet, og når du skal justere på lyden, skal du tage tage telefonen ud for evt. at skrue op – dette kan virke en smule irriterende.

Mattel ViewMaster - Open
Sådan indsættes telefonen i Mattel View-Master

Til forskel fra visse andre headsets, hvor man skal føle sig frem til, hvordan telefonen skal sidde, har Mattel markeret dette med en linje, så man ikke er i tvivl om, hvordan mobilen skal sættes fast. Dette fungerer super godt og er meget brugervenligt.

I forlængelse af Mattels VR briller kan man også købe deres Experience Pack Destinations. Her har Mattel bragt ekspertise ind fra selveste National Geographic og NASA for at lave nogle virkelig indlevende og lærende apps. I alt er det blevet til 3 apps: Wildlife, Space og Destinations. Med disse 3 apps kan børnene rejse til Afrikas savanne, mayaernes templer, udforske planeterne og dykke under vandet.

Mattel Experience Pack koster ca. 90 kr. Der bydes på gode og lærerige VR oplevelser fra Mattels side, det er dog ikke de eneste apps, der virker til Mattels VR briller. Der findes mange andre apps, der også kan benyttes til The View-Master, og som blot kan downloades fra f.eks. App Store eller streames fra Youtube, f.eks. 360 graders videoer.

Mattel View Master VR - set bagfra
Nem og behagelig at anvende

 

Krav til telefon

Er kompatibel med android og iOS. Passer til Samsungs telefoner, iPhones og Windows telefoner, op til størrelse iPhone 6 plus.

 

VR Software/indhold

Som nævnt i anmeldelsen er der også mulighed for at prøve andre oplevelser, end dem Mattel byder på. Nedenfor har vi beskrevet et par af de oplevelser.

Indholdet kan inddeles i følgende tre kategorier.

 • VR – 180 og 360 graders video
  • Video der er optaget med en speciel type kamera.
  • Kan f.eks. give dig oplevelsen af at sidde på stadion og se dit favorithold vinde mesterskabet eller at se musicalen ”Phantom of the Opera”.
 • VR Oplevelser
  • Animerede oplevelser.
  • Kan f.eks. tage dig på en lærerig rejse ud i universet eller tage dig med på en tur i den vildeste rutsjebane.
 • VR Spil
  • Computerspil hvor du typisk placeres inde i spilverdenen.
  • Kan f.eks. være at styre et rumskib eller dig selv rundt inde i spilverdenen.

VR Spil

Froggy VR

Her skal du hjælpe frøen hjem, men på vejen er der et hav af udfordringer, du skal igennem. Bl.a. skal den hoppe gennem høje græsstrå, en tur på bunden af søen og samle energi ved at spise insekter. Et underholdende VR spil til de yngste.

 

VR oplevelse

Som nævnt tidligere i anmeldelsen, kan man vælge at tilkøbe Mattels egne apps, der kan sende dig på den anden side af jorden, en tur ud i rummet, eller under vandet.  

Pris

Mattel View-Master koster i skrivende stund 220 kr. ved Amazon. Inkl. levering bliver det i alt ca. 270 kr.

Køb Mattel View-Master

Konklusion

Jeg synes, Mattel har fomået at skabe en god og billig mulighed til børn for at prøve kræfter med virtual reality. Med det hårde plastmateriale skaber Mattel View-Master også en mere stabil VR oplevelse for dit barn, end f.eks. Google Cardboard ville gøre. Endvidere er den også er mere skånsom for din egen telefon, da den lukket inde og ikke kan falde ud og gå i stykker.

Når min nevø har prøvet VR, har han forholdsvis hurtigt mistet interessen og vil hellere spille spille på sin iPad. Min lidt ældre niece fandt det dog meget mere interessant og underholdende. Jeg ved ikke, om det kan erstatte en god og lærende bog eller film til børnene, men det kan i hvert fald være et rigtig godt supplement. De virtuelle rejser til varmere himmelstrøg kan heller ikke gøre det ud for de virkelige oplevelser. Hvis man ønsker at give sit barn en ekstraordinær oplevelse udover det almindelige legetøj, så kan vi her på VRguide.dk/VR Guide bestemt godt anbefale at starte med Mattels VR briller.

 

DanishSwedishGerman