VR Box 2.0

Opdateret 9. januar 2022

HMD_VR_Box20_

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Vi har været forbi Kina i jagten på at finde en god virtual reality brille til en meget lav pris. Efter længere tids vandren igennem kinas VR jungle, har vi endelig nedlagt byttet i form af VR box 2.0. Det er et rigtig godt bud på et VR headset til dem, der ønsker at give lidt mere, end hvad et Google Cardboard koster, og samtidigt få en væsentlig bedre og mere indlevende VR oplevelse.

Lad mig løfte sløret for prisen med det samme – kun 179 kr.!

VRGuide Score
Score_4outof5

Plus
  • Lav pris
  • God VR oplevelse
  • Virker på både iPhone og Android
  • Forholdsvist bredt synsfelt
  • God pasform
  • Justerbare linser
Minus
  • Ingen positional tracking
  • Medium immersion (indlevelse)

Opsummering

VR Box 2.0 er en billig VR brille. Kvalitetsmæssigt kan den ikke sammenlignes med Samsung Gear VR eller BOBO VR Z6. VR Box 2.0 er dog helt perfekt til dig, som ikke er klar til at investere de ca. 450 kr. som eksempelvis en BOBO VR brille koster. For en meget acceptabel pris, der i skrivende stund ligger på 79 kr. (forsendelse ca. 29,00 kr.), kan du med VR Box 2.0 stadig få adgang til masser af god VR underholding.

Køb VR Box 2.0

VR Box 2.0 test og anmeldelse

VR Box 2.0 er endnu en VR viewer i plast, men en af dem der er værd at nævne, da den er overraskende god i forhold til konkurrenternes bud – især set i lyset af den meget lave pris som VR brillen kan findes til. Du tager VR brillen på med de medfølgende stropper, hvorved den holdes på plads foran øjenene. Dette giver en mere indlevende oplevelse end de VR briller, hvor man med hænderne selv skal holde brillen på plads.

VR Box 2.0
VR Box 2.0 – kan gode VR oplevelser fås for under 200 kr.?

Headsettet har ligesom Homido og Samsung Gear VR indstillingsmuligheder, der gør, at du kan tilpasse VR brillen til dine øjne. Vi er alle unikke, og det er placeringen af vores øjne også. Derfor kan du indstille, hvor langt linserne sidder fra hinanden, ligesom du også kan indstille, hvor tæt de skal sidde på dine øjne. Den sidste mulighed nævnt gør, at du kan undgå at bære briller inde i headsettet. Ved høj styrke af synskorrektion kan det dog stadig være nødvendigt.

Du monterer meget nemt din mobiltelefon i VR brillen ved først at afmontere mobiltelefonslæden i VR Box 2.0. Dernæst isætter du din mobil, hvorefter du igen skyder slæden på plads i VR brillen (se evt. ovenstående video). Det er meget nemt og meget brugervenligt.

Ligesom ved Homido kan det være en ulempe, at nogle spil eller VR oplevelser kræver, at du bruger en touchscreen. Derfor anbefaler vi også her, at man tilkøber en såkaldt Bluetooth Gamepad. Vi har testet nogle af bluetooth controllerne. Endnu har vi ikke fundet en controller, som kan bruges til at simulere at trykke på skærmen. Så når der er behov for dette, bliver man nødt til at tage mobilen ud af headsettet, trykke på skærmen, og så indsætte den igen. Det er lidt upraktisk. Heldigvis er det de færreste apps, hvor man har behov for at foretage valg via skærmen. Oftest foretages valget ved, at man fokuserer på det menupunkt man vil vælge i eks. 2 sekunder.

Bluetooth controller joystick
Eksempel på en bluetooth controller

Krav til telefon

VR headsettet er fuldt kompatibelt med både Android og iOS telefoner. Størrelsemæssigt anbefales det ikke at gå højere op end iPhone 6 plus. 

Indhold/Software

Som tidligere nævnt i andre indlæg er der rig mulighed for at downloade VR apps, og udvalget bliver hele tiden større. I den hast som indholdet vokser med, kan det være svært at finde frem til de bedste oplevelser. Den udfordring har WearVR imødekommet med deres app.

WearVR

Er en slags markedsplads for VR videor, spil og oplevelser – der er både gratis op betalings apps. Du kan vælge at sortere dem efter de mest populære, de nyeste eller efter bedste anmeldelser. Jeg er selv blevet stor fan af WearVR og kan klart anbefale at du henter denne app ned, så du kan finde frem til det bedste VR indhold til din telefon.

WearVR
Menuen i WearVR app’en

Pris

Vi har igen været på jagt for at finde den skarpeste pris. Denne gang er den fundet ved VIAR.dk . Her kan du købe VR brillen VR Box 2.0 til kun 179 kr.

Køb VR Box 2.0

Konklusion

Man skal ikke, som man heller ikke skulle det med Homido, sammenligne VR Box 2.0 med væsentlig dyrere VR briller som Oculus Rift og HTC Hive. VR Box ligger måske i low-end pris klassen, men efter at have prøvet VR brillen er jeg blevet ret så positivt overrasket over oplevelsen, som brillen kan levere. Jeg vil definere VR brillen som et mellemklasses VR headset ligesom Homido, men dog i den lidt lavere ende af denne klasse. Kvaliteten af brillen virker ganske enkelt ikke til at være på samme niveau som Homido, men for kun 179 kr. for en VR brille, er VR Box 2.0 med den kvalitet den trods alt leverer, et rigtig godt bud på et mellemklasses VR headset.

Til dig der vil lidt mere end Google Cardboard, men ikke vil investere for meget før du har prøvet, hvad VR det er – så anbefaler jeg, at du køber en VR Box 2.0 VR brille.

DanishSwedishGerman