Bedste VR Apps

Skrevet af: Jonas W. Kvist
Dato: 11/11 2017

Find de bedste VR Apps og spil

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Jeg kender det selv. Man får sin første VR brille og skal igang med at hente sine første VR apps, men hvilke skal man hente? Det forsøger vi her på VR Guide at give svaret på. Vi prøver selv hele tiden nye VR apps og spil, og de bedste vil vi skrive ind her. Vi opdeler dem i 2 grupper:

  • De bedste VR apps (oplevelser)
  • De bedste VR spil

Vi har bevidst ikke lavet et specielt område med bedste VR apps til iPhone eller bedste VR apps til Android, da langt de fleste apps er lavet til begge plaftorme. Det vil ved hver VR app og spil være angivet, hvilken platform den fungerer til. Langt de fleste VR spil og apps er gratis. Det er under hver app og hvert spil angivet om det er gratis. Hvis det ikke er, vil man kunne se, hvad det koster.

Bedste VR Apps

Herunder finder du de bedste VR apps eller de bedste VR oplelvelser. Der er rigtig mange allerede, så at finde frem til de bedste kan være noget af en udfordring – især hvis man sidder med sin første virtual reality brille foran sig.

Within VR

bedste vr apps
Within – nogle af de bedste VR historiefortællinger

Within VR er historiefortællinger i virtual reality. Man kan enten vælge at streame de mange forskellige oplevelser, eller man kan downloade dem til sin telefon. Alle oplevelserne er af utrolig høj kvalitet. Med hensyn til hvilken oplevelser det vil være bedst at starte med, så vil jeg anbefale “Evolution of Verse”. Her får man en rigtig god indsigt i, hvad virtual reality er, og hvad dette nye medie kan. Udover “Evolution of Verse” kan du også tage til intim koncert med U2, rejse ind i en lille animationsfilm og meget meget mere.

Within er en af de apps der har været med fra begyndelsen, og som formår at blive ved med at komme med nye spændende oplevelser. Også derfor skal den nævnes som den første. Læs mere om Within.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Google Expeditions

google expeditions vr app
Til skoler (og andre) der gerne vil på en spændende udflugt

Expeditions er en fantastisk app fra Google. Den er gratis og findes både på Google Play samt på Apples App store. Expeditions blev lanceret for ca. 1,5 år siden med det formål, at skoleelever skulle kunne tage på ekspeditioner/udflugter sammen med deres klasselærer. Derfor er den også designet så man ved hjælp af en tablet, kan følge med i, hvor man tager sine elever med hen i VR verdenen. På den måde kan man styre undervisningen og fortælle oplysende facts omkring steder, der besøges. Det kunne f.eks. være Machu Picchu, Antarktis eller den International Rumstation, for blot at nævne nogle af de over 600 tilgængelige destinationer.

App’en er et must for dig, der anvender VR i undervisningen, men med den nyeste udgave, kan man nu også bruge app’en i “solo-mode” – det vil sige kun ved brug af sin egen telefon og VR brille. Dermed henvender app’en sig ikke længere udelukkende til undervisningsbrug, men også til alle andre som gerne vil tage på en spændende VR udflugt.

Læs mere om Google Expeditions her.

Hvis du gerne vil have hjælp til brug af VR i undervisningen, så læs mere her.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

Google Street View

Google VR app street view
Beøsg Eiffel tårnet i Google Street View

Du kender måske allerede Google Street View. Det er Googles service, som gør det muligt at gå rundt i mange gader og efterhånden også seværdigheder og butikker. Google har gjort det muligt at gå ind i VR mode, så man i højere grad kan føle, at man der. Så med Google Street View kan man nu tage på en virtual rejse ned af memory lane, ved at rejse tilbage til nogen steder, hvor man har været tidligere i sit liv. Eller man kan tage ud og få et fornemmelse af, hvordan det er stå på Times Square i New York.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

Google Art & Culture VR (Android)

Google VR app
Vær kulturel med VR

Google Art & Culture VR giver dig mulighed for at besøge forskellige kulturelle seværdigheder samt opleve nogle af de største kunstværker. I øjeblikket fås Google Art & Culture kun i en VR udgave til Android.

Hent app’en: Android
Pris: Gratis

NYT VR

VR apps
NYT VR

NYT VR er avisen New York Times VR app. NYT VR indholder ligesom Within VR en lang række forskellige oplelvelser, som man kan hente ned inde fra selve appen.

Virtual Reality er også blevet kaldt en empati maskine. Årsagen er man med VR kan opnå en stærk forståelse og sympati for andre menneskers situation. Et godt eksempel på dette ser med NYT VR oplelvelsen, hvor man oplever hvordan livet er som flygtning – ved selv at være det. En af de bedste måder at kunne forstå andre mennesker situation, er ved selv at have været i den samme. Denne oplevelse giver dig en helt anderledes indsigt i, hvordan livet som syrisk flygtning er.

NYT VR indeholder også oplevelser, hvor man rejser rundt til spændende steder på jorden. Dyk eksempelvis med frie delfiner eller tag på en rejse til planeten Pluto. Fælles for dem alle er, at de er af meget høj kvalitet. Læs mere om NYT VR.

Hent app’en: Daydream eller iPhone
Pris: Gratis

 

Star Wars VR

gode vr apps
Træd i Luke Skywalkers fodspor i Star Wars VR

Hvis du er Star Wars fan er denne app et must. Tag på en rejse ind i Star Wars universet. Du vil nærmere bestemt rejse til Jakku (ørkenlandskabet), hvor du vil skulle udforske planeten som en hemmelig agent.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

YouTube

YouTube VR videoer
Se masser af 360 videoer via YouTube app’en

Der er rigtig mange 360 graders videoer på YouTube, og hvis du henter YouTube app’en ned på din telefon, så kan du se oplevelserne i virtual reality. Her kan du eksempelvis tage med i nogle af verdens vildeste rutchebaner, surfe på nogle af de bedste bølger eller hvis det skal være lidt mere lokalt tage på  Roskilde Festival.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

VR Cave

Gå på eventyt i fantastiske huler

Har du løst til at prøve huleudforskning? Hvis ja, så kan du gøre det i trygge rammer hjemme fra sofaen med VR Cace.

Hent app’en: Android
Pris: Gratis

Google Cardboard

Bedste VR apps
Google Cardboard App’en giver et fint overblik

Google har lavet deres egen Google Cardboard app. Den fungerer, som en rigtig god introduktion til VR, og giver samtidigt et fint overblik over nogle af de bedste apps anbefalet af Google.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Titans of Space (Android)

vr apps rummet
Tag på en rumrejse ud i vores solsystem

I Titans of Space fik jeg for første gang mulighed for at opleve, hvordan det er at rejse rundt i solsystemet. Du får en rejse rundt til alle vores planeter, og får også mulighed for at rejse helt tæt på solen. Læn dig godt tilbage, lad rumskibet starte auto piloten og flyv afsted.

Hent app’en: Android
Pris: Gratis

 

SolarVoyagerVR

vr rumrejse iphone
Tag på rumrejse i VR med din iPhone

Hvis du har en iPhone, og trænger til en tur i rummet, så er det SolarVoyagerVR, som kan få dig afsted.

Hent app’en: iPhone
Pris: Gratis

 

Orbulus VR

bedste VR apps
Rejs til mange forskellige verdener med Orbulus

Når du nu har rejst rundt i solsystemet med enten Titans of Space eller SolarVoyagerVR, kan det være at du også har fået lyst til at se nærmere på nogle af de andre planeter i vores solsystem. Med NYT VR kan du besøge Pluto og med Orbulus VR kan du besøge Mars. Derudover kan du også besøge en lang række andre spændende steder. Du vælger hvilke ved at vælge den kugle/verden du vil træde ind i.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Roller Coaster VR

gode vr apps
Mærk suset fra den virtuelle rustjebane

Alle bør næsten prøve en tur i Roller Coaster VR. Her vil man virkelig opleve, hvordan hjernen vil kunne have svært ved at skelne virkeligen fra den virtuelle af slagsen. Jeg anbefaler klart at sidder ned når du prøver en af de vildeste rutsjebaner du har prøvet..!

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

VR Spil

Herunder finder du nogle af de bedste spil, som du kan hente ned på din Android eller iPhone telefon. Vi opdaterer hele tiden listen, med det vi synes er de bedste bud på VR spil til iPhone og Android.

 

InMind VR

“Vi skal længere ind – helt ind i sindet” – har du måske hørt Rasmus Botoft sige i Rytteriet. Nu får du mulighed for at gøre netop det. I InMind VR er din opgave at finde frem til de neuroner, som skaber en psykisk lidelse for personen, hvis hjerne du er inde i. Det er et godt og sjovt spil, som ikke tager så lang tid at gennemføre.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Proton Pulse

M.O.A.I. har angrebet og nu er hele meneskehedens skæbne i dine hænder. I Proton Pulse er det din opgave at styre en proton puls, ind til fjendes kerne, for derved at destruere ham. Der er 50 levels.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: App strore 25 kr. – Google Play 12 kr.

 

InCell VR

InCell VR er efterfølgeren til MindVR. Det er defineret som et action/racing spil. Du skal skal udforske menneskelige celler, flygte fra virusangreb, løse forskellige puzzles samt have en god strategisk sans for at blive succesfuld i InCell VR.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

VR Crossy

bedste vr spil
Pas på! – ikke at blive kørt ned af en lastbil…

Måske kender du allerede spillet Crossy Roads. Det handler om at man skal krydse vejen, og samtidigt passe på at man ikke bliver kørt ned. I det almindelige spil, der længe har været en success til iPhone og Android, har man set det hele oppefra. I denne nye VR udgave, ser man du hele fra frøens perspektiv, hvilket går oplevelsen væsentlig mere nervepirende.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Zombie Shooter VR

Det bedste ved Zoombier er at skyde dem
Det bedste ved zombier er at skyde dem

Zombie Shooter VR handler kort og godt om at skyde zombier. Årsagen, til at de skal skydes, er at de, som zombier har det for vane, meget gerne vil spise mennesker – og det er dig de har fået øje på… Så fat dit våben og pløk løs!

Det anbefales at du er over 12 år gammel.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

Sisters (Gyser)

Hvis det ikke var uhyggeligt nok for dig, at have en horde af zombier efter dig, så skal du i stedet prøve Sisters. I Sisters sidder du alene i en stue, hvor der engang var to søstre, der boede. Hvad er der sket med dem og er du nu også helt alene…?

Det anbefales, at du er over 12 år gammel, da VR horror kan være meget uhyggeligt.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

 

WEARVR

bedste vr apps
Find de bedste VR apps med WEARVR

WEARVR kan betegnes som en uafhængig VR app store. Deres mål har siden 2014 været at skabe en platform, hvor VR udviklere kan få skabt opmærksomhed omkring, hvad de har udviklet. Derudover er målet samtidig at gøre det muligt for slutbrugeren nemt og overskueligt at finde frem til det bedste VR indhold. Så med andre ord, hvis du søger inspiration til de besdste VR oplevelser og spil, så skal du downloade app’en WEARVR.

Hent app’en: Android eller iPhone
Pris: Gratis

DanishSwedishGerman