Beskrivelse af terminologi

Her følger en kort beskrivelse af den terminologi, som man bruger indenfor VR Headsets. Disse ord og udtryk vil bl.a. også blive brugt i forbindelse med den sammenligningstabel, som findes under VR Headsets.

 

VR Guide scoren fra 1-5 (jo højere jo bedre)

VR Guide finder frem til den samlede score ved at kombinere div. anmeldelser, med de test vi selv har udført af det pågældende HMD (Head Mounted Display). Alle de tekniske specifikationer er sammen med til at skabe fundamentet for en god oplevelse, men de fortæller ikke hele sandheden omkring, hvordan det er at bruge et givent VR Headset. Derfor har vi defineret ‘VR Guide Scoren’, som fortæller dig, hvor god en oplevelse VR Guide mener, at dette VR Headset giver dig.

 

Kvalitet scoren fra 1-5 (jo højere jo bedre)

Kvalitet scoren fortæller dig, hvor god/dårlig kvaliteten af VR Brillerne er.

 

Field of View

Field of View beskriver synsfeltet horisontalt i grader. Et menneskes synsfelt horisontalt (hvor langt vi kan se til siderne) er 180 grader. Når et VR Headsets synsfelt er lavere end 180 grader betyder det, at man svagt kan skimte en mørk kant ud af øjenkrogen. Det kan sammenlignes med at se ud af et par dykker- eller ski- briller, hvor ens synsfelt også er lidt begrænset.

 

Opløsning

Dette er skærmens opløsning. Det er vigtigt at denne er høj, da man ellers vil opleve noget der kaldes for ‘Screen Door Effect’. Denne effekt betyder at man kan skelne de enkelte pixels (de punkter skærmen er opbygget af). Man kan sammenligne det med at gå meget tæt på sit tv. Det er i princippet det man gør med et VR Headset, hvorfor det er vigtigt at opløsningen er så høj at man ikke kan skelne de enkelte pixels fra hinanden.

 

Skærmteknologi

Den teknologi som skærmen bygger på. De bedste skærme, som fås på markedet i dag, er OLED skærme.

 

Refresh rate

Er antallet af gange som billedet bliver vist på skærmen per sekund. Man har fundet fremt til at den bedste VR oplevelse fås ved en refresh rate, der ligger på 90 Hz eller derover.

 

Positional tracking

Positional tracking er en funktion, der gør det muligt at positionere VR brillen. Det betyder, at brillen kan tracke om dit hoved bevæger sig frem/tilbage eller til siderne. Resultatet er en væsentligt mere virkelighedstro oplevelse.

 

Udkommer

Hvornår et givent VR Headset udkommer.

 

Pris

Prisen er inkl. moms.

 

Link til køb

Tryk på knappen ‘Køb Nu’ for at komme direkte til en side, hvor du kan købe et VR Headset. Hvis linket er inaktivt, er det fordi at de pågældende VR Briller endnu ikke sælges.

DanishSwedishGerman