VR til skoler

VR til skoler er et program fra VR Guide, som hjælper skoler med at implementere VR som en del af undervisningen. Formålet er at gøre undervisningen sjovere samt at give eleverne et større udbytte af den regulære undervisning.

VR til skoler

Hvis du skulle lære om pyramiderne, ville du så selv foretrække at læse og høre om dem? – eller ville foretrække at supplere dette med at se dem med dine egne øjne, og opleve hvor storslåede de er? Hvis du skulle lære om planeterne i vores solsystem, ville du så selv foretrække blot at se billeder i en bog – eller ville du, hvis der ingen risiko var forbundet med det, selv tage ud og opleve, hvor fantastiske de er?

Hvis det ikke krævede for megen tid, for mange penge eller inkluderede en høj risiko, vil du selv og dine elever højst sandsynligt vælge den sidste mulighed. Tidligere har det ikke været muligt, men det er det i dag takket være Virtual Reality (VR).

Virtual Reality (VR) kan beskrives som et medie, der gør det muligt at rejse, hvorhen man vil, på et splitsekund. Dette giver en lang række spændende muligheder for skoler. Det betyder, at man nu kan sidde i klasselokalet og sammen tage på virtuelle rejser til forskellige steder i verden. Man kan rejse ud og se berømte pladser eller bygninger. Man kan sammen dykke ned og opleve farverigdommen og diversiteten af liv ved koralrev. Man kan endda rejse ud i universet og opleve planeterne. For ikke at nævne muligheden for at tage på en tidsrejse tilbage og opleve historien i stedet for kun at læse om den.

Udbyttet ved at anvende VR til skoler er at jeres elever bedre vil kunne huske det stof, der er blevet suppleret med en relevant oplevelse i VR.

VR Guide tilbyder VR til skoler

Virtual Reality er nyt for mange, hvorfor mange undervisere måske ikke har hørt omkring de muligheder denne nye teknologi bringer med sig. Når man har indset mulighederne, kommer den næste udfordring – det at finde frem til, hvordan man kan implementere VR i undervisningen.

Vi har med vores VR til skoler program forsøgt, at gøre det så nemt som overhovedet muligt for skoler og også andre institutioner at komme i gang med at anvende VR i undervisningen.

For at vi kan sikre at lærere og i sidste ende elever får det maksimale udbytte af denne nye teknologi, har vi lavet et standard program. Igennem dette program, sørger vi for at:

  • i som skole får indkøbt det VR udstyr, der passer til jeres behov
  • alt udstyret er klart til brug
  • jeres lærere får den nødvendige uddannelse i brugen af VR
  • jeres lærere bliver uddannet til selv at udforske nye mulighed
  • IT supporteren på stedet får uddannelse i fejlsøgning

I får med andre ord en totalløsning, der garanterer jer at i får det størst mulige udbytte af at implementere virtual reality som en del af undervisningen.

Hvordan man anvender VR i undervisningen

En meget typisk anvendesmulighed for VR til skoler er i form af skoleudflugter i virtual reality. Her vil alle elever blive udstyret med en VR brille. Læreren vil have en tablet, så han kan guide eleverne i, hvorhen de skal kigge i den virtuelle verden, samt give mere information omkring det eleverne ser. Til dette anvender vi bl.a. et gennemtestet Google program, som du kan læse mere her. En VR skoleudflugt kan på mange måder sammenlignes med en almindelig skoleudflugt. Læreren agerer guide og fortæller om det, eleverne ser.

VR undervisning

VR står ikke alene. Man vil bruge det som et supplement til den almindelige undervisning.

Et eksempel er, hvis man i fysik har om planeter. Her vil man som en del af undervisningen, kunne tage på en rejse ud i vores solsystem og se nærmere på nogle af de planeter, som man har lært om i den regulære undervisning. Dette giver en langt bedre forståelse af eksempelvist størrelsen af andre planeter end et billede eller en bog kan give.

Udbytte af VR i undervisningen

Som tidligere nævnt kan VR udflugter sammenlignes med udflugter i den virkelige verden. Derfor kan også udbyttet og fordelene ved VR udflugter sammenlignes med virkelighedens udflugter.

Vi har oplevet, at når den regulære undervisning bliver suppleret med en oplevelse i virtual reality, så opnår man meget positive resultater i forhold til at styrke indlæringen. Vi mener at det er flere parametre, der er medvirkende til dette.

  • Man har en fælles social oplevelse
  • Oplevelser lagres for mange bedre i hukommelsen
  • Det er sjovt og anderledes

De fleste både voksne som børn lærer bedre ved at opleve og se tingene foran sig, end ved at læse om dem i en bog. VR kan dog ikke stå alene. Vi har set, at netop kombinationen af at anvende den almindelige klasseundervisning sammen med brug af VR i klassen giver det bedste udbytte. På den måde kan meget af det stof, man har gennemgået i den regulære undervisning, knyttes til en oplevelse. Da oplevelser for de flestes vedkommende arkiveres bedre i hukommelsen, vil eleven på den måde bedre kunne huske det stof, der er blevet gennemgået.

Ring eller skriv for at høre mere

VR Guides VR til skoler program leverer både udstyr, samt standard og også mere skræddersyede VR løsninger til skoler samt andre undervisningsinstitutioner. Hvis du kunne have interesse i at høre mere om, hvordan i kan styrke undervisningen ved brug af virtual reality, så ring eller skriv meget gerne til os.

Jonas W. Kvist
kontakt@vrguide.dk
Mobil 2790 9524

VR til Skoler

DanishSwedishGerman