BOBO VR Z6

Opdateret 7. januar 2022

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Lad mig præsentere VR-brillen, som igen i 2022 tager førstepladsen for: Bedst i test VR-brille til mobiltelefon. Der er naturligvis tale om BOBO VR Z6. Det er efterfølgeren til BOBO VR Z4  fra samme producent, som tidligere var anset som den bedste til alle mobiltelefoner. BOBO VR Z6 excellerer i forhold til andre tidligere modeller på flere forskellige punkter. Ingen ekstra kontroller krævet, lyden i de indbyggede høretelefoner overføres nu via bluetooth – og så er kvalitet og pasform bare på et helt andet niveau end nogen anden VR-brille til mobiltelefon.

En anden af de vigtigste parametre i forhold til valget af denne VR-brille som bedst i test, er optikken. 52 mm store linser sikrer, at synsfeltet bliver så bredt som muligt, og dermed giver den mest indlevende VR oplevelse.

VR Guide Scoren
Score_5outof5_b

Plus
 • Indbygget controller
 • Foldbar og komfortabel
 • Forholdsvis lav pris
 • Bluetooth høretelefoner
 • Bedste synsfelt i klassen
 • Overlegen optik
 • God ventilation af telefonen
Minus
 • Ingen dedikeret VR-menu

Opsummering

VR briller til mobiltelefonen er kommet meget langt siden de første VR Box 2.0 og Google Cardboards. Det ses især tydeligt ved det nyeste skud på stammen fra BOBO VR. BOBO VR Z6 er en endnu mere komplet VR-brille end forgængeren. I den nye udgave forbinder man nu høretelefonerne via bluetooth. Lydkvaliteten er sublim, ligesom også kvaliteten af de 52 mm store linser er det.

Controlleren er stadig indbygget, hvilket betyder at du kan foretage valg i de VR-Apps, som er udviklet til Google Cardboard. Igen en af de unikke features som har betydet at BOBO VR tidligere og stadig differentierer sig fra konkurrenterne.

Derudover har designet fået en stor opgradering og er nu også foldbart. Det sidste betyder, at brillen nemmere kan tages med på farten.

Det opgraderede og foldbare design, den optiske kvalitet, indbygget controller, pasform samt bluetooth høretelefoner gør igen her i 2022 BOBO VR Z6 til det bedste køb indenfor mobile VR-briller. Prisen ligger i skrivende stund på kun 479 kr. med gratis levering.

Køb BOBO VR Z6 - bedt i test vr brille

BOBO VR Z6 test og anmeldelse

Det er efterhånden mere end 7 år siden, at vi skrev den første anmeldelse af en VR-brille her på VRGuide. Igennem årene er vi blevet mere og mere kritiske i takt med at VR brillerne er blevet bedre og bedre. Vi er med andre ord blevet forvænte til at de bedste VR briller leverer på et langt højere niveau end de tidlige udgaver som eksempelvis VR Box 2.0 eller VR Shinecon. Derfor går der også længere og længere tid imellem, at vi får et produkt mellem hænderne, som vi er oprigtigt imponerede over. Det er dog endelig sket igen.

BOBO VR Z6 er en imponerende VR brille til mobiltelefonen, fordi den gør det hele rigtigt. De små detaljer, som der er krævet for at give en komplet VR oplevelse er alle tænkt ind, samtidigt med at VR brillen også er mere praktisk med sit foldbare design end set tidligere. I denne anmeldelse vil vi forsøge at belyse, hvad det er for detaljer, som efter vores mening gør BOBO VR Z6 til den bedste VR brille til mobiltelefonen.

BOBO VR Z6 bedste vr brille til mobiltelefonen
BOBO VR Z6 har et smart foldbart design. Bluetooth høretelefonerne foldes nemt ind, så VR brillen lettere kan tages med i tasken

Synsfeltet

Lad os starte med synsfeltet. Synsfeltet i en VR brille skal være højt. Helst over 100 grader bredt. Dette er vigtigt for at man undgår en slags tunnelsyn, hvor siderne/det yderste af ens synsfelt blot er sort. Ved en VR Box 2.0 ses tunnelsynsfænomenet ret tydeligt. Dette fænomen betyder, at man ikke helt føler, at man er tilstede inde i den virtuelle verden. BOBO VR Z6 har et synsfelt på helt op til 110 grader. Dette er sammenligneligt med high-end VR briller, i en langt højere priskategori. Da skærmen man ser på igennem linserne i VR brillen er mobiltelefonens skærm, er man afhængig telefonskærmens størrelse samt opløsning (derfor “op til 110 grader”).  Ved telefoner på størrelse med en Samsung Galaxy S7 eller iPhone 7 får man et ca. 100 graders synsfelt. Ved telefoner med en større skærm såsom Samsung Galaxy S9 eller iPhone X, får man et imponerende 110 graders synsfelt.

bobo vr z6 passer til alle mobiltelefoner
BOBO VR Z6 passer til næsten alle mobiltelefoner. Fra 4,7″ og faktisk helt op til 6,7″, hvis skærmen dækker hele telefonens front.

Billedkvalitet

Kvaliteten af billedet er ved en VR brille til mobiltelefon styret af 3 parametre (herunder i prioriteret rækkefølge i forhold til hvad der er vigtigst):

 • Mobiltelefonskærmens opløsning
 • Kvaliteten af linserne i VR brillen
 • Indstillingsmuligher for linserne

De fleste nyere mobiltelefoner i dag, har en høj opløsning af skærmen. Dermed bliver det kvaliteten af linserne samt indstillingsmulighederne for linserne, der bliver det afgørende i forhold til at få et så skarpt billede som muligt. Her er BOBO VR Z6 igen foran de andre producenter. Linserne er hele 52 mm store og er lavet i en høj kvalitet. Derudover kan vi fint indstille brillerne så de passer både i forhold til en mindre grad af nær- og lang-synet, og også i forhold til afstanden mellem øjnene. Dermed får vi et billede, som står mere skarpt, end vi ser ved andre mobiltelefon VR briller.

Indbyggede høretelefoner

Som i den tidligere version af BOBO VR Z4, er man heller ikke ved BOBO VR Z6 afhængig af eksterne høretelefoner. Høretelefonerne er indbyggede og forbindes nemt via Bluetooth. Derved undgår man ledninger, samt udfordringen i at mange af de nyere mobiltelefoner i dag, ikke har et jack-stik (det tidligere almindelige høretelefonstik). Ved den nye udgave forbinder man blot VR brillen til telefonen, ligesom en hvilken som helst anden bluetooth enhed. Derefter er man klar til en endnu mere indlevende oplevelse, grundet den høje kvalitet af lyden. Batterilevetiden for de indbyggede høretelefoner er imponerende 25 timer, som opnås ved 2,5 timers opladning. Opladningen sker igennem en almindelig micro USB-port, som findes indbygget i brillen.

Indbygget controller og mikrofon

BOBO VR Z6 har indbygget controller. Dette ses ikke på andre billigere VR briller. Controlleren bruges til at foretag valg i de VR Apps, der er udviklet til Google Cardboard. Derudover kan man skrue op og ned for lyden, samt tage opkald, hvis nogen skulle ringe, imens man er midt i en VR oplevelse. Via den indbyggede mikrofon sikres det også at kvaliteten af lyden er god, for den person du taler med.

BOBO VR Z6 bedst i test VR brille
Der er både knapper til at styre volumen, samt indbygget controller knap (trykker på skærmen, mens telefonen er monteret i VR brillen)

Bedre end Samsung Gear VR og Google Daydream

Google Daydream og Samsung Gear VR har tidligere været set, som nogle af de bedste VR briller. Derfor giver det også mening at sammenligne BOBO VR Z6 med disse.

Både Google Daydream og Samsung Gear VR har et smallere synsfelt end BOBO VR Z6. Derudover har hverken Google Daydream eller Samsung Gear VR indbyggede høretelefoner.

De dedikerede VR menuer i Daydream og Gear VR har i nogle tilfælde været gode, men har samtidigt givet begrænsninger for, hvilke VR apps, man kunne installere. Denne udfordring har man ikke ved BOBO VR Z6, som passer til alle typer mobiltelefoner – både iOS og Android.

Slutteligt så fortsætter hverken Samsung eller Google med at udvikle, deres VR platforme, og frigiver heller ikke nyere VR briller. Og det kan mærkes at man har med et lidt ældre produkt at gøre.

Derfor ser vi klart BOBO VR Z6, som en bedre VR brille end både Google Daydream og Samsung Gear VR.

Krav til telefon

VR headsettet er fuldt kompatibelt med både Android og iOS telefoner.

Indhold/Software

Da BOBO VR Z6 er 100% kompatibel med alle Google Cardboard-apps, er der et hav af muligheder for underholdning. Vi synes stadig at Within er en af de bedste VR apps, som man helt klart bør prøve.

Within

Denne app hed tidligere Verse, men har skiftet navn til Within. Med den har du mulighed for at finde de bedste og mest professionelt producerede VR 360 fortællinger. Der er alt fra animationsfilm, til kærlighedshistorier og dokumentarfilm. Fælles for dem alle er den meget høje kvalitet og underholdningsværdi. Både app’en selv og alle filmene, der både kan downloades og streames, er gratis.

Within VR film
Historier i Virtual Reality

Pris

Den originale BOBO VR Z6 kan i skrivende stund købes for 479 kr.

Køb BOBO VR Z6 - bedste vr brille

Konklusion

Jeg var og er stadig stor fan af BOBO VR Z4, men er nu endnu større fan af BOBO VR Z6. Det er et produkt af helt anden og væsentlig højere kvalitet og kaliber end de billigere VR briller. Indbygget controller, foldbar, høj kvalitet, indbyggede gode bluetooth høretelefoner, mikrofon samt en super pasform er alt sammen med til at skabe et komplet VR produkt.

En VR brille der imponerer på de mange vigtige parametre, og som vi på det varmeste kan anbefale fra VRGuide.

Vil man have den bedste VR oplevelse, bør man efter min mening helt klart gå efter denne nye konge på mobil VR tronen: BOBO VR Z6 – bedst i test i kategorien VR brille til mobiltelefon.

DanishSwedishGerman