Oculus Go

Skrevet af: Jonas W. Kvist
Dato: 2/12-2018

Stand alone VR brille Oculus Gofacebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
De nye stand alone VR briller er kommet.

Oculus Go er en rigtig god VR brille, til dem, der vil noget mere end, hvad en VR brille til mobiltelefonen kan levere. God optik, høj opløsning, gode indbyggede højtalere og alt dette uden man er gået på kompromis med vægten, giver samlet en oplevelse af et produkt af høj kvalitet.

VR Guide Scoren
Score_5outof5_b

Plus
  • Høj kvalitet
  • Ingen ledninger
  • God controller
  • Forholdsvis lav pris
  • God optik
  • Indbyggede høretelefoner
  • Komfortabel
Minus

Opsummering

Oculus Go er VR brillen, som leverer alt i et produkt. Intet behov for PC eller mobiltelefon. VR brillen indeholder både skærm og gode højtalere, som er skjult inde i holderen til elastikken, som går bagom hovedet. Derudover medfølger også controller, som anvendes til at navigere i menuer samt til at interagere nogle spil/oplevelser.

Oculus Go kan varmt anbefales til dem, der vil have en VR brille, som leverer en høj kvalitet og som er mobil.

Køb VR Box 2.0

 

Oculus Go test og anmeldelse

Standalone VR briller udfylder en plads der længe har stået tom – pladsen mellem PC VR og mobil VR. PC VR kan blive dyrt for dem som ikke allerede har en spil PC, som lever op til de forholdsvist høje hardwarekrav, som VR stiller. Mobil VR kan fugere rigtig godt, men er dybt afhængigt af den mobiltelefon, som man anvender. Oculus Go er ikke afhængig af andet hardware. Alt hvad man skal bruge medfølger – VR brillen, controller og indbyggede højtaler.

En af de udfordringer man kan opleve ved andre mobile VR briller, er at man selv skal søge efter VR oplevelser. Dermed er man afhængig af sin erfaring med at finde de gode apps. Dette er man ikke på samme måde med Oculus Go. Når man starter VR brillen op for første gang, bliver man spurgt til, hvilke interesser man har. Udfra ens svar vil man løbende i menuen i Oculus Go, se forslag til film og apps. Det er en god måde, at gøre det lettere for brugeren, at finde de “gode” apps – de apps som passer bedst til ens interesser.

Pasformen er en vigtig parameter, hvis man skal bruge en VR brille i længere tid af gangen. Også her udmærker Oculus Go sig. Den har en af de absolut bedste pasforme, som man har set på VR briller frem til nu. Dette kombineret med at brillen er forholdsvis let, gør at man nemt kan have længere VR sessioner (over 1 time af gangen).

Bedre end Samsung Gear VR?

Kort sagt: Ja!

Det er i virkeligheden lidt svært at sammenligne de to produkter. Samsung Gear VR er ikke en standalone VR brille, men derimod en VR brille, som man monterer sin mobiltelefon i. Altså er de 2 produkter i 2 vidt forskellige produktkategorier. Hvorfor så alligevel lave denne sammenligning? Fordi, at mange af de brugssituationer, som man før brugte Samsung Gear VR til, er de samme som Oculus Go er lavet til. Spil og 360 video. Den eneste udfordring Oculus Go endnu har er at man er afhængig af at bruge en controller for at starte eksempelvis en VR oplevelse. Dette gør det svært at bruge VR brillen i museer eller andre udstillinger, hvor man ikke kan forvente at brugeren, kan betjene menuer i brillen.

En af de andre ting, der skal fremhæves ved Oculus Go, er muligheden for at dele VR oplevelsen i brillen, på en mobiltelefon, som er parret med VR brillen. Dette fungerer ved at man har en app på sin telefon, som man bruger til at konfigurere VR brillen med. En af de nye funktioner, som udkom i efteråret 2018, var, at man i denne app nu endelig fik mulighed for at kigge med i VR brillen.

Krav til telefon

Ingen krav til mobiltelefonen – andet end at man kan installere Oculus companion app’en.

Indhold/Software

Som altid vil vi anbefale at man tager et spring ind i Within’s fantastisk univers. De bedste 360 film, produceret af nogle af de bedste i verden. Derudover er det nemt at finde de rigtige apps inde i Oculus Go menuen, som man ser foran sig, når man har VR brillen på.

 

Within VR film
Historier i Virtual Reality

Pris

Oculus Go fås i en 32 GB og en 64 GB udgave. Vi vil klart anbefale, at man køber 64 GB udgaven, da man ellers hurtigt vil løbe tør for lagerplads. Denne udgave kan man i skrivende stund få til 2.490 kr.

Køb VR Box 2.0

Konklusion

Efter vores mening er Oculus Go den første VR brille, som garanterer den rigtige VR oplevelse uden at tømme ens bankkonto. Garantien ligger i at alt er samlet i en enhed, hvilket gør at man ikke er afhængig af den hardware, som sidder i ens telefon.

Vi kan varmt anbefale Oculus Go, til dig der vil lidt mere, end hvad en mobil VR brille kan give, men som ikke har en gaming PC eller en PS4.

DanishSwedishGerman