PlayStation VR

Skrevet af: Jonas W. Kvist
Dato: 16/10-2016

 

HMD_PSVR

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Sonys PlayStation VR (PS VR) er udkommet, og vi har nu endelig selv haft mulighed for at teste VR brillen. Selvom VR brillen i øjeblikket er den tungeste i klassen, så er den stadig overraskende behagelig at have på. På samme måde overrasker den med kvaliteten af de VR oplevelser, den kan levere. For selvom PS VR “kun” er forbundet til en PS4, og at VR brillen samtidig har de laveste specs i high-end kategorien af VR briller, formår den stadig at levere en meget overbevisende VR oplevelse. Tilsæt til dette et udbud af spil, der er bedre end udbuddet for Oculus Rift og HTC Vive, og du har et meget vellykket produkt.

 

VR Guide Scoren

VR anmeldelse score

Plus
  • Kan bruges sammen med en PlayStation 4
  • Flot design
  • Godt og voksende spiludbud
  • Positional tracking
  • God komfort
  • Billigste high-end VR brille
Minus
  • Begrænset mobilitet (kræver ledning)
  • Laveste skærmopløsning og synsfelt i high-end klassen
  • Prisen vil stadig være for høj for mange

Opsummering

Sony har i forvejen en loyal base af spillere, som nu kan forventes at blive endnu større, med deres indtræden på VR scenen. De træder ind ca. et halvt år efter Oculus Rift og HTC Vive, men har allerede ved lanceringen et mere lovende spildudbud end konkurrenterne. Derudvover kræver PlayStation VR “kun” en PlayStation 4, og ikke en dyr gamer PC. PS4’erens begrænsede hardware betyder, at man ikke får helt den samme opløsning og synsfelt, men stadig leverer Sony PlayStation en rigtig god og indlevende VR oplelvelse.

Den lavere pris, betyder også at flere, vil kunne være med. Prisen ligger i skrivende stund på 3.799 kr. for PlayStation VR brillen, men husk du skal som minimum også bruge et PS4 PlayStation Eye kamera til 599 kr. Controllerne til 599 kr. er  næsten også et must, da de gør oplevelserne væsentlig mere indlevende. I alt lander prisen på 4.998 kr. Dette er for mange en høj pris, men sammenlignet med de andre high-end VR briller er den forholdsvis lav – især for dem der allerede har en PS4.

Køb PlayStation VR:

Køb Playstation VR

 

PlayStation VR anmeldelse

Sandsynligvis har mange af jer læsere ligesom jeg selv også spillet meget PlayStation. Derfor var spændingen stor, da jeg læste om deres demolancering på Game Developers Conference (GDC) i 2014. Her kom nyheden frem om deres VR brille – Project Morpheus. Sidenhen har Sonys VR produkt dog fået et mere sigende navn, nemlig PlayStation VR.

Med Sonys VR briller følger en lille boks, som skal forbindes med din PS4 via USB og HDMI. Den kan også forbindes til dit tv, hvilket bare må gøre oplevelsen endnu federe og mere social, da dine venner og familie på den måde kan se, hvilket VR-univers du bevæger dig rundt i.

ps vr kamera
PS4 kamera bruges til at tracke placering af VR brillen og controllerne

PlayStation VR bruger PlayStation 4 Camera til positional tracking. Kameraet er i stand til at tracke VR headsettet 1000 gange pr.sekund, hvilket er med til at give en meget virkelighedstro oplevelse. Kameraet tracker de blå LED lys på headsettet såvel som lyset fra PlayStation Move controlleren, som du holder i hænderne. PS Move kan f.eks. bruges som virtuelle hænder i de forskellige spil, og den har flere funktioner end de almindelige controllere. Ifølge den anerkendte Tech-journalist og ekspert, Sean Hollister (co-founder af The Verge), kommer kvaliteten og den virkelighedstro følelse af PlayStation Move dog ikke helt op på samme niveau som Oculus Touch og HTC Vive controlleren. Udover PS Move kan du selvfølgelig også spille med de almindelige DualShock controllere.

Man kan ikke undgå at sammenligne PS VR med konkurrenterne. FOV (Field of View) også kaldet synsfelt er ved PS4 100 grader. Ved konkurrenterne er det 110-120 grader. Opøsningen af OLED skærmen i PS VR brillen er 1.920×1.080 (full HD) sammenlignet med HTC Vives og Oculus Rifts 2.160×1.200. Dette er med til at gøre PS VR lidt mindre indlevende end de to andre. Stadig er det vigtigste, den overbevisende VR oplevelse, indtakt.

Materialevalget på Sonys VR brille given en meget holdbar brille. I stedet for at anvende stof og skum, som man ser det ved de andre VR briller, har Sony valgt at anvende gummi. Dermed kan VR brillen nemt rengøres med en fugtig klud eller en klud til brillerens.

VR Software/indhold

Der findes på datoen for lanceringen allerede 30 PS VR spil. Derudover har Sony annonceret, at der yderligere vil udkomme 20 PlayStation VR spil inden udgangen af året. Det er et meget overbevisende spiludbud. Herunder har jeg beskrevet et par af de spil, som synes er rigtig gode.

 

Robinson: The Journey

Her spiller man rollen som drengen Robin, der er landet på en forhistorisk planet. I spillet bliver man stillet overfor en række opgaver, hvor man skal udforske planeten, samtidig med man skal undvige diverse forhistoriske dyr som f.eks. dinosaurer.

 

 

The London Heist

Scenen er sat i Londons kriminelle undergrund, hvor du agerer i rollen som hardcore gangster. Et intenst spil, hvor PS Move controlleren er med til at give en endnu mere indlevende oplevelse.

 

Pris

Til GDC i marts 2016 løftede Sony sløret for, hvad prisen på deres kommende VR brille blev. Du kan nu købe PlayStation VR Brillen via linket her på siden – prisen er i skrivende stund 3.599,00 kr. inkl. forsendelse (husk du skal bruge PS4 kamera og controllersæt).

Køb Playstation VR

Konklusion

Sony har en klar fordel i forhold til nogle af de andre konkurrenter. De har allerede en stor loyal gruppe af brugere, og de har også mange partnere, der kan levere fantastiske spil. Desuden synes jeg, at designet af VR brillerne er det mest vellykkede af de headsets, jeg indtil videre har set.

Sony udskød lanceringen af PlayStation VR fra April 2016 til Oktober 2016. Forlydende gik på, at hardwaren var klar, men at man ikke var 100% klar med spillene endnu. Og det var umiddelbart en fordel at vente. For især det overbevisende udbud af spil, er hvad der får PS VR til at skille sig ud.

Hvis du allerede har en PS4, og du har mulighed for at bruge ca. 5.000 kr.  på PS VR, så kan jeg klart anbefale at købe PlayStation VR. Hvis du synes prisen er for høj, så skal du i stedet vælge at fokusere på mobile VR briller, hvor man også kan få rigtig mange gode timers underholdning for pengene.

DanishSwedishGerman