VR brille til iPhone

Opdateret 9. januar 2022

Jeg vil gerne have en VR brille-til min iPhone, men hvilken en skal jeg købe?

Det er spørgsmålet, som du måske har stillet dig selv – og du er langt fra den eneste. Faktisk er op mod halvdelen af alle smartphones i Danmark iPhones. Det betyder samtidig, at ca. halvdelen af alle købere af mobile VR briller gerne vil vide, hvilken VR brille, der passer bedst til deres iPhone. Netop dette vil denne artikel give dig svar på.

iphone til vr briller

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss

VR-brille til iPhone

Jeg er selv den lykkelige ejer af en iPhone. Da jeg skulle på jagt efter min første VR brille til min iPhone, søgte jeg derfor ligesom så mange andre efter den, der ville give mig den bedste virtuelle oplevelse. Det viste sig dog ikke at være helt nemt, for allerede dengang var der rigtig mange forskellige VR briller at vælge imellem. Siden da er der kun kommet flere VR til, hvilket har gjort det endnu mere forvirrende at finde den rigtige.

Derfor vil vi nu her på VRGuide guide dig frem til den bedste VR brille til iPhone. Vi vil tage udgangspunkt i vores egne erfaringer og tests af de mange forskellige VR briller, som vi har brugt i kombination med iPhones.

Hvilken iPhone har du?

iphone til vr

Det første du skal gøre, når du skal vælge den bedste VR brille til din iPhone, er at tage udgangspunkt i den model af iPhone du har. Der er meget stor forskel på en iPhone 4s og en iPhone 12, og derfor vil der også være stor forskel på, hvilken VR oplevelse din iPhone kan give dig.

Da modellen af telefon er vigtig, har vi for at gøre det nemmere for dig, herunder opdelt i afsnit efter type af iPhone. Find det afsnit der matcher din model, for at finde frem til det bedste køb af VR brille til din iPhone.

vr briller til iphone X
Nyeste skud på iPhone stammen: iPhone 13 – fungerer godt til VR

Bedste VR briller til iPhone 6/6 Plus, 6s/6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus, iPhone X, iPhone XS,iPhone XR, iPhone 11 (alm., pro & max) iPhone SE, iPhone 12 (alm., mini, pro & pro Max) & iPhone 13  (alm., mini, pro & pro Max)

Til alle nyere iPhones anbefaler VR Guide, at du køber BOBO VR Z6. Årsagen er, at denne VR-brille har den bedste optik, det bedste/største synsfelt, indbyggede høretelefoner samt indbygget controller i form af en knap. Denne bruger man til at foretage valg i menuerne, mens telefonen er i VR-brillen. Knappen gør det lettere at navigere rundt mens din iPhone sidder monteret i brillen.

Anbefalet af VR Guide

BOBO VR Z6

Begrundelse for valg:
Bedste synsfelt, optik samt indbygget controller og høretelefoner. Derudover udført i høj kvalitet i forhold til andre billigere VR briller.

BOBO VR Z6 har indbyggede høretelefoner og en knap man kan anvende til at foretag valg inde i den virtuelle verden, mens telefonen er monteret inde i VR brillen. Det gør det væsentligt nemmere og mere brugervenligt, når brillen er i brug.

Pas på kopierne! De sælges oftest under et andet navn. Køb i stedet den originale, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Læs VR Guides anmeldelse af BOBO VR Z6

BOBO VR Z6 bedst i test VR brille

Bedste VR briller til iPhone 5S og iPhone SE

En iPhone 5S og iPhone SE kan godt bruges til VR, man skal dog være opmærksom på, at telefonens mindre dimensioner kan give udfordringer i forhold til nogle VR headset. Herunder har vi beskrevet både de VR briller vi anbefaler, og dem som vi fraråder .

Anbefalet af VR Guide – VR brille til iPhone 5S, 5C og iPhone SE

BOBO VR Z4 eller VR Shinecon

Begrundelse for valg:
BOBO VR Z4 har indbyggede høretelefoner, og en knap man bruger til at interagere med telefonen, mens den er monteret inde i VR brillen. Det gør det væsentligt nemmere og mere brugervenligt, når brillen er i brug. Der er flere kopier, som man bør holde sig fra. Sørg for at købe den originale, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

VR Shinecon er god, hvis man har et lidt mindre budget. Her er det også vigtigt, at man går efter den originale model.

Hvilke bør du ikke købe

VR Box 2.0 / Denver VR. Dette er VR brillen, der bl.a. bliver forhandlet i Harald Nyborg og T. Hansen.

VR brillen passer ikke i størrelsen til iPhone 5S eller tidligere iPhones. Der medfølger dog forskellige filtpuder, man kan anvende for at telefonen sidder bedre i spænd, men det giver en dårlig oplevelse, at man skal sidde og tilpasse dette.

Bedste VR briller til iPhone 4 og 4s

VR brille til iPhone 4s og 5

Hvis man har en iPhone, der er ældre end 5S, vil den have svært ved at levere de kræfter, der skal til for at give de bedste VR oplevelser. Du vil med andre ord kunne se at oplevelsen hakker samtidig med at telefonen bliver meget varm. Dernæst vil det være svært at finde VR apps, der understøtter denne ældre version af iOS.

Anbefalet af VR Guide – VR brille til iPhone 4 og 4s

Google Cardboard v2 eller VR Shinecon

Begrundelse for valg:
Hvis man gerne vil forsøge sig med et par VR briller til en af disse tidligere modeller af iPhones, anbefaler vi et Google Cardboard v2. Hvis man gerne vil have et lidt bedre produkt, kan vi i stedet anbefale VR Shinecon, der har en væsentlig bedre pasform.

Apple VR brille i 2022?

Apple har i skrivende stund ikke lanceret en VR brille. Der er dog flere rygter, om at Apple arbejder på et AR (Augmented Reality) headset. En ting, der taler for at rygtet er sandt, er at Apple i de seneste par år, har hyret flere VR/AR eksperter. Derudover har de også frigivet flere AR Apps, hvilket kunne ses som et skridt på vejen til at klargøre content til den nye platform.

Det forlyder, at Apple arbejder på mindst to AR-projekter, der inkluderer et augmented reality-headset, der skal frigives i 2022  – og denne skulle blive efterfulgt af et slankere par augmented reality-briller, der kommer på et senere tidspunkt. Mange rygter har udelukkende fokuseret på brillerne, hvilket dog har ført til en vis forvirring om Apples planer, men det ser ud til, at AR/VR-headsettet vil være det første produkt, der lanceres.

Om vi nogensinde komme til at se et AR eller VR headset fra Apple må tiden dog vise.

DanishSwedishGerman