VR Shinecon

Opdateret 10. januar 2022

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Igen har vi været forbi Kina i jagten på at finde en god virtual reality brille til en meget lav pris. Kinas VR jungle er ikke blevet mindre, og stadig gemmer den på nogle gode bud på billige VR briller. Denne gang har vi placeret sigtet på Shinecon – et VR headset som giver en langt bedre og mere indlevende oplevelse end med et Google Cardboard, men stadig til en meget lav pris.

VRGuide Score
Score_4outof5

Plus
  • Lav pris
  • God VR oplevelse
  • Virker på både iPhone og Android
  • Forholdsvist bredt synsfelt
  • God pasform
  • Justerbare linser
  • Robust
Minus
  • Ingen positional tracking
  • Dårlig support fra hjemmesiden og instruktion i headsettet

Opsummering

VR Shinecon er en VR brille produceret i et let plastmateriale. Som mange andre VR briller på markedet er denne også produceret i Kina. Dette dog uden at gå på kompromis med kvaliteten. Kvaliteten ligger selvfølgelig ikke på samme niveau som Samsung Gear VR eller andre eller lignende VR briller. Den er dog perfekt til dig, som er nysgerrig på virtual reality og gerne vil prøve kræfter med det.

Køb Shinecon

VR Shinecon test og anmeldelse

VR Shinecon er, som nævnt en meget let brille, produceret i hård plast og beklædt med lækkert blødt kunstlæder. Brillen har har 2 stropper til at sætte om hovedet. Dette er med til at sikre den bedste brugeroplevelse, og det sikrer at brillen bliver siddende, hvis du bevæger dig rundt i en spændende VR oplevelse.

Ligesom eksempelvis Homido headsettet, har Shinecon også et skruehjul, der sidder ovenpå headsettet og 2 skruehjul på siden. Disse hjul er med til at kalibrere den bedste oplevelse for den enkelte bruger, hvad enten dine øjne sidder tæt eller langt fra hinanden, eller hvis du er langsynet eller nærsynet. Der er dermed heller ingen grund til at bruge briller indenunder headsettet, da oplevelsen kan justeres perfekt efter dine øjne.

På headsettet sidder et frontpanel, hvori du kan placere din smartphone. Som næsten alle andre VR viewere i dag, er også Shinecon kompatibel med både iPhones og Android telefoner. Lukkemekanismen i headsettet sørger endvidere for, at din telefon sidder solidt og bliver siddende, indtil du selv tager den ud.

Modsat f.eks. VR Box 2.0 er det vores erfaring, at dette headset sidder mere komfortabelt på hovedet. Vi har selv erfaret nogle udfordringer med, at VR Box 2.0 sidder og presser for meget på næsen.

VR shinecon anmeldelse
VR Shinecon har en god pasform

Når du får VR Shinecon headsettet, kommer det uden en standard engelsk instruktion. Blot med 2 QR koder som tager dig til Shinecons egen hjemmeside, og en anden til en side, der guider dig til at finde de rigtige apps. Vi kan i stedet for anbefale dig at spare tid ved at downloade VR apps på samme måde, som det f.eks. kan gøres ved Google Cardboard headsettet – enten i App store eller Google Play. På nettet kan der findes masser af inspiration til VR apps, der kan downloades. Du behøver altså ikke følge Shinecons egen snørklede vej for at kaste dig ud i de første VR oplevelser.

Krav til telefon

Shinecon kan bruges både til Android og iOS telefoner. Det anbefales, at man i forhold til skærmstørrelse ikke går højere end 5,5 tommer.

Indhold/Software

WearVR

Som nævnt ovenfor er der masser af VR apps at vælge imellem. F.eks. har vi erfaring med WearVR, som er er slags markedsplads for VR spil, VR oplevelser etc. Her kan sorteres efter de nyeste, mest populære, eller dem med de bedste anmeldelser.

WearVR
Menuen i WearVR app’en

Pris

Vi har tidligere set Shinecon være til salg til 799 kr. på danske webshops. På shop.viar, som vi linker til kan du få den til 199 kr.

Køb Shinecon

Konklusion

VR Shinecon har en smule for meget “chinglish” i deres instruktion og hjemmeside. Når man ser bort fra dette, får man dog et par virkelig gode VR briller til prisen. Klare fordele er som nævnt komforten, som vi synes er bedre end VR Box 2.0, men også letheden og robustheden er klare plusser ved denne brille. Som nævnt i indledningen er den optimal for dig, der vil prøve kræfter med VR. Den er dog også optimal på længere sigt, da kvaliteten af brillen er langt bedre end f.eks. andre billige VR briller på markedet.

DanishSwedishGerman