Oculus Touch

Skrevet af: Andreas Johannsen
Dato: 20/4-2016Controller_oculus-touch-2-100616982-orig_3

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
Oculus som er sværvægteren indenfor VR har udover headsettet også en udviklet en tilhørende controller, omend den ikke er sat til salg endnu. Ved de første salg af Oculus Rift i januar 2016 fulgte der i stedet en standard Xbox One controller med i købet, da Oculus Touch ikke var færdigudviklet. Oculus Touch er blevet lanceret – og den var værd at vente på!

 

VR Guide score
Score_5outof5_b

Plus
  • Naturlige/intuitive at anvende
  • Trådløse
  • Positional tracking
Minus
  • Høje krav til PC

Opsumering

Oculus var i forhold til immersion (indlevelse) blevet overhalet af HTC, som allerede havde udgivet deres VR Controllere sammen med udgivelsen af deres HTC Vive. Oculus var dog allerede i fuld gang med at udvikle deres bud på, hvordan man bedst muligt også får teleporteret en brugers hænder med ind i den virtuelle verden. I Oktober 2016 udkom Oculus Touch controllerren så endelig. Og det er helt tydeligt at Oculus har haft stor gavn af ikke at forhaste en udgivelse. De ekstra måneder har tilsyneladende været med forme et endnu skarpere og bedre produkt.

Køb Oculus Touch

 

Oculus Touch Anmeldelse

Har man ikke prøvet Oculus Touch, men kun Xbox One controlleren til Oculus Rift, kan man godt glæde sig til en endnu bedre og mere indlevende oplevelse.

Oculus Touch består ligesom f.eks. Nintendo Wii af en controller til hver hånd.   

Controlleren som er trådløs består af 2 knapper og lille triggerknap til tommelfingeren, samt knapper til pege og langefingeren. Alt sammen hjælper dig til en så virkelighedstro oplevelse som muligt, hvad enten du skal kaste med bolde, pege i en retning eller gribe ud efter ting.

Oculus har endvidere udarbejdet en tracking teknologi, så controlleren og afstanden til headsettet passer perfekt i forhold til hinanden. Dette frembringer så god kvalitet i deres produkt, at følelsen af at bevæge sine egne hænder er utrolig overbevisende og en meget intens oplevelse.

For at fuldføre oplevelsen med Oculus, ser jeg ligesom mange andre frem til at prøve både brillerne og Oculus Touch i én sammenhæng. Eneste minus man dog skal tage højde for, er at oplevelsen kan blive i den lidt dyrere ende af skalaen. For at få det bedste ud af Oculus, kræves nemlig en forholdsvis stor og for nogle dyr computer.

 

Pris

Prisen for Oculus Touch er 1640,00 kr. via Amazon UK.

Køb Oculus Touch

Konklusion

Med Oculus Touch er det lykkedes Oculus at skabe en følelse af, at man med sine egne hænder er i den virtuelle verden. Oculus Touch kan sågar tracke bevægelser med fingrene, f.eks. en thumps up, pegefinger etc. Alt i alt er der ingen tvivl om, at Oculus har skabt et state-of-the-art produkt. Ligesom med deres VR briller, er også her skabt et high end produkt primært rettet mod VR entusiasten. Herfra kan jeg kun give mine varmeste anbefalinger til dette produkt.

DanishSwedishGerman