PlayStation Move

Skrevet af: Andreas Johannsen
Dato: 15/2-2016

PlayStation Move

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss
PlayStation Move består af to dele: Sonys PlayStation 4 Eye-kamera og en trådløs Bluetooth-stav, som er en aflang controller bestående af en plastikkugle på toppen. Ligesom man kender fra de almindelige controllere, er de klassiske knapper, som for eksempel firkanten, krydset, cirklen og trekanten, også at finde på controlleren. Ligeledes er PlayStation Home knappen at finde midt på staven. Der følger desuden et kamera med som gør oplevelsen med tracking af ens bevægelser mere virkelighedstro. Kameraet skal placeres enten foran eller oven på fladskærmen, derefter er det bare om at komme ud på stuegulvet og slå sig løs i diverse spil.

 

VR Guide Scoren

VR Score_3outof5

Plus
  • Motion-sensorerne er meget præcise
  • Spil med flot grafik
  • Udmærket interaktivt gameplay
Minus
  • Prisen – det kan blive dyrt, hvis man skal spille flere personer
  • Prisen – du skal også bruge et PlayStation 4 eye
  • Grebet

Køb PlayStation Move

PlayStation Move anmeldelse

Som udgangspunkt synes jeg, at PlayStation Move controlleren er let at anvende, og i flere spil skal den, ligesom en Nintendo Wii, bare svinges rundt, som var det en ketcher, et sværd eller en hammer. Det fungerer ganske fint. Et andet plus ved controlleren er, at den kan bruges til at navigere og vælge med i menuen, når der skal vælges spil. I nogle spil synes jeg dog, at det bliver lidt mere kompliceret, når du samtidig skal trykke på knapperne, som det kendes fra den almindelige controller fra PlayStation. På PlayStation Move controlleren er knapperne forholdsvis små og kan, modsat den alm. controller, være svære at ramme, når du f.eks. står midt i en sværdkamp og kæmper for livet. Med tiden vil man formentlig lære at bruge knapperne meget bedre, men for mig virkede det lidt udfordrende i starten.

Jeg synes egentlig at controlleren er behagelig at have i hånden, og jeg er også fan af dens ergonomiske form. Jeg må dog indrømme, at jeg i længden bedre kan lide grebet, der er på f.eks. Nintendo Wii´s udgave.

Pris

Prisen for PlayStation Move kan løbe op. Du har brug for både et PlayStation 4 eye samt PlayStation Move controllere.

Køb PS Move

Konklusion

Ved lanceringen var PlayStation Move en smule dyrere, end den er i dag. Det afholdt mange fra at købe den, især set i lyset af et mindre udbud af spil. Dette har dog siden ændret sig, og der er i dag et stort sortiment af spil.

Det er klart mest underholdende at spille med familie og venner, og her må man desværre vær klar til at investere i flere controllere og også i et PlayStation 4 eye.

I forhold til Nintendo Wii er grafikken bedre og controlleren er også langt mere præcis. PlayStation Move havde, da den blev lanceret, masser af potentiale. Det er dog først nu, med Sonys kommende VR briller, at jeg for alvor ser potentialet blive udfoldet.

DanishSwedishGerman