Samsung Rink

Skrevet af: Andreas Johannsen
Dato: 24/3-2016

Samsung_Rink

facebook vrguidedk  twitter vrguide_dk  instagram vrguide.dk  google vrguide.dk  rss

Modsat andre controllere fra producenter som HTC, Oculus og Sony PlayStation, styres Samsung Rink ikke gennem en PC, men gennem mobilen.

 

VR Guide score
Score_Question

Plus
  • Mobil
  • Trådløse
  • Lette at anvende
Minus
  • Tracking med fingrene

 

Samsung Rink anmeldelse

Som det kan ses på nedenstående billede er Samsung Rinks controllere formet som et U, der skal tages rundt om hænderne. På denne måde skal du ikke fokusere på at holde rundt om noget, som det ofte ses ved andre controllere. Dette kan være med til at give dig en følelse af mere bevægelsesfrihed, og du kan bevæge dine hænder mere frit uden frygt for at tabe en controller.  

Controllersættet består af en lille boks, som skal sættes ovenpå Samsung Gear VR headsettet. Boksen kommunikerer med controllerne, som du har på hænderne, og er med til at tracke dine bevægelser, når du spiller. Ligesom Oculus Touch kan Samsung Rink delvis på samme måde tracke dine fingerbevægelser, dette gør interaktionen i den virtuelle verden til en mere fascinerende oplevelse.

På flere amerikanske tech-hjemmesider har der været en del anmeldelser af Samsung Rink, positive såvel som negative. Bl.a. har der været kritik af tracking af fingerbevægelserne. Samsung Rink er endnu kun en demo-model, så det vides ikke, om der kommer flere ændringer til det endelige produkt.  

 

samsung rink
Samsung Rink – protypen vist på CES 2016

Pris

Prisen på the Rink kendes endnu ikke. En lanceringsdato er heller ikke blevet offentliggjort endnu.

 

Konklusion

Samsung gør klogt i at tage kampen op om controller-markedet, da potentialet er enormt. Desuden forsøger de at ramme et niveau, der er billigere end HTC, Oculus og PlayStation, men stadig virker det som et produkt af utrolig høj kvalitet.

Det virker til at Samsung har formået at skabe et high-end controllersæt til en ikke high-end VR brille. Samsung kalder endda deres controllere for mobile VR controllers, hvilket kan åbne op for muligheden for også at bruge controllerne til andre VR Viewers, som er forbundet med en mobiltelefon.

Er man ikke klar til at investere i de 3 high-end headsets, vil en mulighed bestemt være at prøve controllerne til en anden VR Viewer, hvis dette bliver muligt.

DanishSwedishGerman